SEO teksten schrijven in 5 stappen

SEO teksten schrijven, je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Elk bedrijf heeft een website, elke website wordt gevuld met content en iedereen wil dat deze content de juiste doelgroep bereikt. Goede SEO teksten schrijven gaat niet vanzelf. Heb jij een goede tekst geschreven en wil je deze graag delen met de wereld, maar weet je niet hoe? Wij zetten de vijf basistips voor jou op een rijtje.

Wat betekent SEO?

SEO staat voor search engine optimization. De Nederlandse vertaling hiervoor is ‘zoekmachine optimalisatie’. Goede SEO betekent dat jouw tekst, pagina of website beter vindbaar is in de zoekmachine. Er zijn verschillende technieken om SEO goed in te zetten in jouw content of website.  

Stap 1: SEO teksten leren schrijven met een doel

Vergeet de SEO technieken, vergeet de zoekwoorden! Lees je dat goed? Ja. Een goed geschreven tekst gaat voor het gebruik van zoekwoorden. SEO geoptimaliseerde teksten werken pas écht goed als de content zelf goed is. Vraag jezelf voor het schrijven daarom het volgende af:

  • Wat wil je bereiken met de tekst?
  • Wie wil je bereiken met de tekst?

Denk na over hoe je jouw doelgroep wil aanspreken, welke informatie je ze wil aanbieden en of je jouw lezers wil aansporen tot een actie. Je kan zelf SEO teksten schrijven die vol staan met zoekwoorden, maar verder onleesbaar zijn. Wat bereik je dan? Niets. Want mensen blijven niet op jouw pagina hangen als jij geen leesbare tekst schrijft. Dus onthoud: leesbaarheid gaat boven het gebruik van zoekwoorden.

Wil jij ook te gekke SEO content op je website? Onze kudde dino’s staat te trappelen.

Stap 2: Zelf SEO teksten schrijven met zoekwoorden

Allemaal leuk en aardig, leesbaarheid boven zoekwoorden, maar daarom lees je natuurlijk niet deze blog. SEO teksten schrijven gaat in stappen. Heb jij bedacht hoe je jouw tekst wil vormgeven? Dan is het nu tijd om op jacht te gaan naar de beste zoekwoorden. Zelf SEO teksten schrijven kan met behulp van verschillende tools voor het vinden van de juiste zoekwoorden. Is het creëren van content niet jouw ding? Dan raden we het zeker aan om het uit te besteden. Het is natuurlijk zonde als jij bloed, zweet en tranen stopt in het schrijven van een tekst, terwijl het dan nog niet om te lezen is.

Tijdens het bepalen van de beste zoekwoorden voor jouw tekst, is het belangrijk om naar het zoekvolume achter de zoekwoorden te kijken. Hoe hoger het zoekvolume, des te vaker er op dat zoekwoord gezocht wordt. Let op: je wil niet alleen maar zoekwoorden met een heel hoog volume in jouw SEO teksten. Populaire zoekwoorden worden veel gebruikt door andere SEO tekstschrijvers, de concurrentie hierop is dus groot. Zorg dat je afwisselt tussen zoekwoorden met hoge en lage volumes. De lage volumes hebben minder concurrentie waardoor jij goed kunt scoren in de zoekmachines!

Stap 3: Goede SEO teksten schrijven

Nu is het tijd om die steengoede tekst te gaan schrijven. Je weet voor wie je de tekst schrijft, wat je wil bereiken met de tekst én welke zoekwoorden belangrijk zijn om te gebruiken. Houd deze zoekwoorden in het achterhoofd en start writing. Het allerbegin is het moeilijkst, maar daar krijg je snel genoeg meer handigheid in. Je zal merken dat je al snel veel zoekwoorden in jouw SEO tekst verwerkt. Staat jouw tekst als een huis? Dan is het tijd voor de vierde stap.

Stap 4: De zoekwoorden in SEO geoptimaliseerde teksten

Hoe bepaal je waar je de zoekwoorden plaatst? Probeer de zoekwoorden in de tekst te verwerken zonder dat het irritant wordt. Als je het zoekwoord te vaak gebruikt gaat dat ten koste van de leesbaarheid en dat zorgt voor verlies van bezoekers. Een zoekmachine scant de tekst van boven naar beneden. Het is dus belangrijk het zoekwoord zo snel mogelijk aan het begin van een tekst te verwerken.

Zorg er ook voor dat de belangrijkste zoekwoorden terugkomen in de koppen. Zowel in de titel als in de tussenkoppen is het belangrijk om zoekwoorden te gebruiken. Dit maakt jouw SEO teksten extra goed vindbaar in de zoekmachines. Naast de tekst is er nog een plek waar het gebruik van zoekwoorden erg slim is: namelijk in de page title en de meta description. De page title is de titel die de zoekmachine aan de lezer toont, de meta description is het stukje tekst dat zichtbaar is onder de titel. Dit zijn twee ideale plekken voor een SEO tekstschrijver om de belangrijke zoekwoorden in te verwerken.

Tip: Vergeet ook de URL niet he! Zorg voor een logische URL die begrijpelijk is voor de lezer. Probeer ook hier zoekwoorden aan toe te voegen.

Stap 5: SEO teksten leren schrijven én promoten

Last but not least: promoot jouw SEO geoptimaliseerde teksten. Je hebt veel aandacht besteed aan de inhoud en de vorm, maar de promotie van jouw SEO teksten is net zo belangrijk. Waarom lees je in een blog met SEO teksten schrijven tips iets over het promoten? Omdat je ook hier weer goed gebruik kan maken van de zoekwoorden. Denk hierbij aan social media, forums maar ook linkbuilding. Elke vorm van promotie gaat gepaard met een stukje tekst. Je raadt het al, in deze tekst kan je jouw beste zoekwoorden verwerken om zo nóg beter vindbaar te zijn!

SEO teksten laten schrijven? Digital Dinosaurs helpt jou!

Vind je het teksten schrijven voor SEO toch iets te lastig? SEO teksten leren schrijven is geen gemakkelijke klus, dat begrijpen wij maar al te goed. Bij Digital Dinosaurs hebben wij alle kennis in huis om jouw content SEO geoptimaliseerd te maken. Ben jij op zoek naar een SEO tekstschrijver? Zoek niet verder en neem contact met ons op. Onze SEO tekstschrijvers staan te springen om met jouw content aan de slag te gaan. Wil jij goed gevonden worden in de zoekmachines? Bel naar +31 6 11591050 of mail naar [email protected] en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Vorig bericht
De ultieme SEO-tekst voor 2019, zó doe je dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu