Conversie optimalisatie:
Wat is conversie optimalisatie?

user-interface analyse - Digital Dinosaurs
user-interface analyse mobiel - Digital Dinosaurs

Conversie optimalisatie, of conversion rate optimization (CRO) is een methode die erop gericht is om het percentage van bezoekers, dat een bepaalde gewenste handeling (de conversie) op de website afrondt, te verhogen. Het kan hierbij gaan om het aankopen van een product, het aanmelden voor een nieuwsbrief, het bekijken van een video, of zelfs het klikken op een link.

7 varianten
is de max om keuzestress te voorkomen

65%
van de ondernemers kijkt nog altijd naar wat ‘mooi’ is, i.p.v. naar wat werkt

3,5%
is het gemiddelde conversiepercentage voor Nederlandse webshops

Conversie optimalisatie bij Digital Dinosaurs (onze werkwijze)

Scoor meer aankopen en aanvragen via jouw website met de hulp van een freelance CRO expert. Bij conversie optimalisatie brengen wij stapsgewijs de customer journey gedetailleerd in kaart. Op welk punt komt de bezoeker voor het eerst in contact met het merk en op welk punt verandert deze in een converterende klant of lead? Dit proces zullen wij volledig doorlopen en optimaliseren waar mogelijk. Wij maken hierbij standaard gebruik van onderstaande 6 stappen:

01

Conversie optimalisatie 1

USP’s bepalen

De allereerste stap is het bepalen van de unique selling points van de website. Op het moment dat potentiële klanten voor het eerst met het merk in aanraking komen, moet het meteen duidelijk zijn waarom ze bij jou moeten kopen.

02

Conversie optimalisatie 2

Teksten optimaliseren

De teksten zullen worden bijgewerkt om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Denk aan duidelijke call-to-actions, ingekorte paragrafen en het herschrijven/verwijderen van eventuele onduidelijke teksten.

03

Conversie optimalisatie 3

Neuromarketing setup

Neuromarketing elementen zullen worden verwerkt op de website. Van progressbars tot andere productafbeeldingen en van versimpelde checkouts tot autofocus. De freelance conversie specialisten van Digital Dinosaurs weten wat werkt!

04

Conversie optimalisatie 4

Funnel optimalisatie

Alle mogelijke blokkades die consumenten weerhouden van een aankoop zullen met speciale software in beeld worden gebracht. De customer journey wordt zorgvuldig geanalyseerd en waar nodig aangepast.

05

Conversie optimalisatie 5

A/B Testen

A/B testen zullen worden opgezet om doorlopend het conversiepercentage te verhogen. A/B testen zijn een methode om te testen welke opzet beter werkt: twee verschillende buttons (waar wordt meer op geklikt). Twee verschillende titels (welke zorgt voor een langere tijd op de pagina) etc.

06

Conversie optimalisatie 6

Finale optimalisatie

Als alles is geoptimaliseerd en de A/B testen lopen, is het noodzakelijk om de puntjes op de i te zetten. Denk hierbij aan het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf, het vermelden van relevante cases of het vergaren van nieuwe reviews.

Geteste en bewezen methodes 🔥

Alle verbeteringen zijn gebaseerd op best-practices vanuit de industrie. Zo maken wij enkel gebruik van reeds geteste en bewezen methodes (2020) afgestemd op jouw site. Conversie optimalisatie voor een webshop is bijvoorbeeld heel anders dan CRO voor een bedrijfspagina.

96% van bezoekers zal nooit een lead of klant worden (wij leren je hoe je daar een vangnet voor maakt)

96%
96%

48% van bedrijven investeert niet in CRO en overleeft daardoor niet op de lange termijn

48%
48%

CRO verwerken op jouw site ⚙️

Nadat de CRO-expert een duidelijk beeld heeft van de benodigde verbeteringen zullen deze in overleg (en op basis van prioriteit) worden doorgevoerd op de website. De focus zal hierbij komen te liggen op het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

FAQ conversie optimalisatie

Wat kost conversie optimalisatie?
Wat is de looptijd van conversie optimalisatie?
Waarom zou ik een conversie freelance specialist van Digital Dinosaurs aannemen?
Wat kost conversie optimalisatie?

De prijs van de conversie optimalisatie opdracht hangt samen met tal van factoren. Zo is (onder andere) de grootte van de website, het aantal funnels, de hoeveelheid maandelijkse bezoekers en hoeveelheid benodigde verbeteringen bepalend voor de prijs.

Upload direct jouw opdracht om offertes te ontvangen van conversie optimalisatie freelancers. Geen idee of conversie optimalisatie voor jouw website van belang is? Plan dan vrijblijvend een strategiegesprek in. 

Wat is de looptijd van conversie optimalisatie?

Een website is nooit helemaal CRO-perfect. Vandaar dat wij aanraden om (naast de bewezen basis CRO-optimalisatie) te investeren in doorlopende CRO A/B testen. Doel is om hiermee het conversiepercentage over een langere periode te verhogen en zo echt het maximale uit jouw website te halen!

Waarom zou ik een conversie freelance specialist van Digital Dinosaurs aannemen?
  1. Alle conversie optimalisatie freelancers hebben aantoonbare ervaring op dit gebied en weten precies waar jouw website van kan profiteren.
  2. Doordat zij als freelancer werkzaam zijn, hebben ze aan talloze verschillende projecten gewerkt. Dit vertaald zich in een enorme hoeveelheid kennis en best-practise ervaringen.
  3. Het is daarnaast mogelijk om een freelance specialist op locatie te laten werken. Maximale flexibiliteit voor concurrerende prijzen!
pijl
pijl naar beneden

Yes: ik ben er klaar voor om meer conversies uit mijn website te halen!

Maybe: ik weet niet zeker of conversie optimalisatie voor mij geschikt is

Conversie optimalisatie 7
pijl rechts

Hoe upload ik mijn conversie optimalisatie verzoek?

01

Stappenplan Digital Dinosaurs 1

Opdracht uploaden

CRO nodig? Upload binnen 1 minuut gratis jouw optimalisatie verzoek (voor een specifiek product/dienst of de gehele site) en ontvang tot wel 5 relevante CRO offertes.

02

Stappenplan Digital Dinosaurs 2

Dino aan de slag

Akkoord met de CRO offerte? Een gespecialiseerde conversie freelancer bijt zich direct vast in jouw CRO opdracht en zal alle verbetering in kaart brengen.

03

Stappenplan Digital Dinosaurs 3

Opdracht afgerond

Je ontvangt een update zodra de opdracht klaar is. Laat de gevonden verbeteringen vervolgens direct verwerken om meer conversies te scoren op jouw site.

Conversie optimalisatie gerelateerde vragen?

Haal meer uit jouw website met een conversiefreelancer van Digital Dinosaurs. Plaats jouw opdracht gratis online en bekijk de offertes van de dino’s. Vragen over conversie optimalisatie of de mogelijkheden? Neem dan even contact op!

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Digital Dinosaurs achtergrond homepagina website
Landschap home voor mobiel - Digital Dinosaurs
Menu