Affiliate marketing
Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een prestatiegerichte samenwerking waarbij een affiliate (een website eigenaar/adverteerder) een commissie verdient voor het promoten van een product of dienst van een ander. Dit gebeurt op een no-cure, no-pay basis.

Affiliates krijgen dus alleen betaald wanneer hun promotie-inspanningen leiden tot een transactie. Dit zorgt ervoor dat het één van de populairste en gemakkelijkste manieren is om snel online geld te verdienen.

Homepagina affiliate marketing Digital Dinosaurs

7 vormen
Blogs, SEA, Cashback, Vergelijkers, E-mail marketing, Social media & Kortingscodes

50%+
Is soms de commissie die je moet overwegen om affiliates binnen te halen

81%
Van marketeers maakt altijd gebruik van affiliate marketing

Affiliate marketing bij Digital Dinosaurs (onze werkwijze)

Op basis van jouw product of dienst zullen onze freelance affiliate marketing experts een optimale strategie creëren en (na overleg) doorvoeren. Zij nemen jou al het werk uit handen. Van de technische setup tot het contact met de affiliates. Een complete stapsgewijze uitleg van onze succesvolle werkwijze staat hieronder:

01

Affiliate marketing strategie opstellen

Strategie bepalen

In overleg bepalen wij welk affiliate type en vergoedingsmodel het beste gaan werken voor jouw product of dienst. Dit wordt gedaan op basis van reeds bewezen industrie-standaarden en geteste freelancer ervaringen.

02

Maatwerk online marketing - Digital Dinosaurs

Technische setup

Na aanmelding op het affiliate marketing netwerk zal de freelance expert de vereiste trackingcodes (en conversiepixel) op jouw website installeren. Deze zijn nodig om de commissie toe te wijzen aan de juiste affiliate partner.

03

clipboard met checklist

Campagne opzetten

Het goed opzetten van de campagne is cruciaal voor het werven van relevante publishers. Zo zullen alle campagnevoorwaarden (zoals bepaald in de strategie) en de campagneomschrijving (zoals USP’s) moeten worden ingesteld.

04

promotiemateriaal affiliate marketing

Promotiemateriaal

Maak het publishers zo gemakkelijk mogelijk om jouw producten/diensten te promoten door zelf promotiemateriaal aan te leveren. Vanuit de industrie geldt: minimaal 6 afbeelding banners, 10 tekst linkjes en een georganiseerde productfeed.

05

Affiliate marketing rss feed setup

Productfeed setup

De freelancer bouwt een goede productfeed. Deze zorgt ervoor dat publishers jouw producten (met up-to-date informatie) gemakkelijk kunnen tonen op hun website. Jouw affiliate marketing campagne heeft hierdoor veel meer kans van slagen.

06

grafiek affiliate marketing

Campagne optimalisatie

Als de campagne loopt is het van belang deze te optimaliseren. Denk hierbij aan het benaderen van nieuwe publishers, het onderhouden van contact met bestaande publishers, promotiemateriaal updaten en A/B testen van de campagnevoorwaarden.

Affiliate marketing voordelen - Digital Dinosaurs

Affiliate marketing voor jouw product/dienst

Benieuwd of affiliate marketing iets voor jou is? Wij hebben de belangrijkste punten nog even voor je op een rijtje gezet. Zijn er nog onduidelijkheden? Bekijk dan ook zeker eens onze affiliate marketing FAQ’s of neem contact op!

 1. No cure, no pay. Je betaalt pas als er iets verkocht is.
 2. Snel nieuwe klanten. Je hebt immers een enorm bereik bij jouw doelgroep.
 3. Weinig inspanning. Doordat wij alles uit handen nemen hoef jij je nergens druk om te maken.

FAQ affiliate marketing

Wat kost affiliate marketing?
Wat zijn de voorwaarden van een affiliate marketing contract?
Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?
Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?
Wat kan ik verwachten van affiliate marketing?
Wat kost affiliate marketing?

Er zijn verschillende kosten die komen kijken bij een affiliate marketing campagne, zoals eenmalige setup kosten, transactiekosten en kosten voor maandelijks onderhoud. Voordeel: het is gebaseerd op no cure, no pay. Dat maakt het laagdrempelig om te starten!

 • De keuze van het affiliate marketing netwerk bepaald de kosten voor het opzetten en de maandelijkse gebruikskosten.
 • Gemiddeld bedragen de opstartkosten tussen de € 500,- en € 800,-, afhankelijk van de grootte van het account.
 • Gemiddeld bedragen de maandelijkse kosten tussen de €50,- en €100,- (voor gebruik van de affiliate software en toegang tot het netwerk). Bij grotere accounts is het mogelijk om te onderhandelen over deze maandelijkse kosten.
 • Als laatste zul je rekening moeten houden met een commissiesplit. Gemiddeld genomen gaat 70% naar de publisher en 30% naar het affiliate netwerk. Welk bedrag hier aan hangt, is afhankelijk van het product dat wordt verkocht.

De no cure, no pay basis zorgt ervoor dat je pas iets betaald wanneer er iets is verkocht. Dit maakt het extreem laagdrempelig en interessant om ermee te beginnen, ook wanneer je nog een startende onderneming hebt.

Wat zijn de voorwaarden van een affiliate marketing contract?

Het affiliate marketing contract

 • Het contract wordt afgesloten tussen jou en het affiliate netwerk (Digital Dinosaurs staat hierbuiten, maar kan wel alles voor je verzorgen).
 • De standaard minimale looptijd van het contract is één jaar. Pas na één jaar wordt het namelijk duidelijk of een campagne daadwerkelijk rendabel is.
 • De opzegtermijnen worden door het affiliate netwerk opgesteld. De grootste netwerken in Nederland hanteren opzegtermijnen tussen de 3 en 6 maanden.
Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Deze vorm van online marketing is minder bekend dan kanalen als SEO en SEA. Toch kan een affiliate marketingcampagne veel waarde toevoegen, afhankelijk van de adverteerder zijn doel.

De voordelen zijn als volgt:

 • Er wordt vergoed op no cure, no pay basis. Dit betekent dat je alleen een commissie betaalt wanneer er een conversie heeft plaatsgevonden.
 • Er zijn vaak duizenden publishers beschikbaar binnen een netwerk die je campagne kunnen promoten. Elk sitetype heeft weer zijn eigen voordelen en speelt weer in op verschillende
  fases binnen de customer journey.
 • Het vergroot je naams- en merkbekendheid.
 • De traffic naar je website stijgt flink, waardoor de kans groot is dat je nieuwe leads zult krijgen (en dus meer sales).
 • Advies en ondersteuning vanuit het netwerk. Denk hierbij aan een marktconforme commissie.
 • De tracking en software worden gefaciliteerd door het netwerk.
Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Omdat wij zo duidelijk mogelijk willen zijn over deze dienst is het belangrijk om ook de nadelen goed in beeld te hebben. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • De kosten voor het opzetten en de maandelijkse kosten voor het netwerk worden door sommige ondernemers als nadeel gezien.
 • Je hebt geen controle over de publishers. Het kan dus zo zijn dat jouw campagne niet wordt opgepikt. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om dit te voorkomen en een zo aantrekkelijk mogelijke campagne op te zetten.
 • Het kan soms even duren voordat netwerken jouw campagnewijzigingen doorvoeren (denk aan productupdates, beeldmateriaal, voorwaarden etc.). Hierdoor kan het zo zijn dat publishers nog adverteren met oud materiaal.
 • Bepaalde ondernemers hebben niets aan affiliate marketing. Dit geldt voornamelijk voor nichebranches en webshops die maar enkele producten verkopen.

Geen zorgen, alle vragen kunnen we voor je beantwoorden tijdens een kennismakingsgesprek. Dan weet je precies wat je kunt verwachten en wordt alles duidelijk!

Wat kan ik verwachten van affiliate marketing?

Affiliate marketing heeft vele voordelen. Toch vinden wij het belangrijk om jou voortijdig in te lichten over de randvoorwaarden. Zo zijn er een aantal dingen waar je als bedrijf geen controle over hebt:

 • De aanlooptijd van een campagne. Doordat het even duurt voordat al jouw promotiemateriaal zichtbaar is voor publishers, kan het enige tijd duren voordat je resultaten zult zien.
 • Investeren voordat je sales hebt. Het affiliate marketing netwerk zal de maandelijkse kosten voor het gebruik van het netwerk meteen in rekening brengen nadat je toegang hebt gekregen. Het is dus essentieel dat jouw campagne meteen online komt zodra je toegang hebt. Uiteraard bereiden wij dit uitgebreid voor om de campagne direct live te kunnen zetten.
 • De publisher bepaald zelf of hij jouw campagne gaat promoten. Helaas kun je publishers niet forceren om zich aan te melden voor jouw campagne. Het kan dus zijn dat jouw favoriete publisher niets doet met jouw campagne. De freelance affiliate marketing experts van Digital Dinosaurs benaderen wel actief publishers waarvan zij denken dat ze rendabel zijn voor de campagne.
 • Het netwerk is erg bepalend voor de zichtbaarheid van jouw campagne. Wanneer deze veel converteert en oplevert, zal deze veel prominenter in het campagneoverzicht getoond worden. Het werkt als het ware hetzelfde als Google, hoe relevanter – hoe hoger!
 • Alhoewel de meeste publishers werken op basis van Cost Per Sale (CPS), zijn er ook een aantal (succesvolle) publishers die kiezen voor meer zekerheid door te werken met vaste klikprijs (CPC). Wij zullen samen bepalen of het handig is om hiermee in zee te gaan.

De termen kunnen wat overweldigend zijn, maar we kunnen het je nóg makkelijker uitleggen aan de hand van voorbeelden. Plan daarvoor vrijblijvend een strategiesessie in. Wij spreken je snel!

pijl
pijl naar beneden

Yes: ik ben er klaar voor om direct te gaan knallen met affiliate marketing!

Maybe: ik weet niet zeker of affiliate marketing voor mij geschikt is

Affiliate marketing 1
pijl rechts

Hoe upload ik mijn affiliate marketing opdracht?

01

Stappenplan Digital Dinosaurs 1

Opdracht uploaden

Affiliate marketing freelancer nodig? Upload gratis jouw affiliate marketing verzoek (nieuwe campagne opzetten of bestaande campagne optimaliseren) en ontvang tot wel 5 relevante offertes.

02

Stappenplan Digital Dinosaurs 2

Dino aan de slag

Akkoord met de affiliate marketing offerte? Een gespecialiseerde affiliate freelancer bijt zich direct vast in jouw opdracht en zal de campagne opzetten of verbeteren.

03

Stappenplan Digital Dinosaurs 3

Opdracht afgerond

Je ontvangt een update zodra de campagne is opgezet. Laat de campagne vervolgens maandelijks onderhouden om er (zonder omkijken) het maximale uit te halen!

Affiliate marketing gerelateerde vragen?

Haal meer uit jouw website met een affiliate marketing freelancer van Digital Dinosaurs. Plaats jouw opdracht gratis online en bekijk de offertes van de dino’s. Vragen over affiliate marketing of de mogelijkheden? Neem dan even contact op!

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Digital Dinosaurs achtergrond homepagina website
Landschap home voor mobiel - Digital Dinosaurs
Menu